ЈЕДРИЛИЧАРСКИ САВЕЗ БЕОГРАДА

Кнез Михаилова 7/2

11000 Београд, Србија

тел:+381 11 334-6369 

жр: 355-1028015-04

ПИБ: 101288225

e-mail: sailingbelgrade@gmail.com 

 

ПИОНИРСКА ШКОЛА  ЈЕДРЕЊА 

 

 

Регатна правила-вежба

 

Београд има дугу традицију школског једрења  за пионире од 7 до 15 година у класи ОПТИМИСТ (прелазна класа за олимпијске класе).

Једрење деци омогућава правилан развој моторичких и физиолошких функција. Боравак на реци има повољан утицај на дисајне путеве, што је нарочито значајно код деце која пате од алергија и астме.

Једрење ангажује чула знатно више од било којег другог спорта, јер док једрите морате осетити кормило у руци, ослушкивати ветар на вашем потиљку, чути звук којег ствара труп пролазећи кроз воду и звук вјетра у једрима. Једрење никада није досадно, јер не постоје два једнака дана на води и увек се научи нешто ново. Знање једрења које стекнете остаје за цео живот без обзира да ли сте такмичар или само уживате у рекреацији.

Програм обуке се састоји од теоретског и практичног дела.

Кроз теоретски део деца се упознају с једрилицом (Оптимист) и опремом, основама метеорологије, основним принципима једрења и понашању на води, као и основним регатним правилима.

Кроз практични део деца уче основно управљање једрилицом, једрење различитих курсева у односу на ветар, једрење по слабом и умереном ветру, опремање једрилице и израду основних једриличарских чворова.

 

 

 

 

 

 

 

Copyright ©JSB, Sva prava zadržana. Jedriličarski Savez Beograda