Skip to main content
Luštica Bay Under 21EurILCA

Luštica Bay Under 21EurILCA European Championships and European Open Trophy 2021

Na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu našu zemlju predstavljali su Kristina Boja, Ana Jovanović, Nikola Banjac, Marko Petković i Danilo Bešić. 
Od planiranih ukupno 12 trka, jedrilo se devet trka za devojke u klasi ILCA 6 (jedriličarke) i osam regata za dečake u klasi ILCA 7 (jedriličari) po morskim uslovima, severozapadnom vertu i do 20 čvorova.

Zlatnu medalju osvojio je Julijan Hofman iz Nemačke, Leopoldo Bareto Haške iz Španije osvojio je srebro, dok je Gutijer Verhuls doneo bronzanu medalju za Švajcarsku. Nikola Banjac osvojio je drugo mesto u srebrnoj grupi, odnosno 43. u generalnom plasmanu, Marko Petković je na 73. a Danilo Bešić na 74. mestu.

U konkurenciji jedriličara do 19 godina u klasi ILCA 7, zlatnu medalju je osvojio Mihal Krasodomski iz Poljske, srebrnu Tomas Flašon iz Francuske, dok je Tiodor Midlton iz Norveške, osvojio bronzanu medalju. U ovoj kategoriji Danilo Bešić zauzeo je 37. mesto.

U konkurenciji jedriličarki u klasi ILCA 6, zlatnu medalju je osvojila Marilena Makri sa Kipra, srebrnu medalju Kjara Benini Florijani iz Italije, a bronzana je pripala Alesiji Palanti iz Češke. Od devojaka Kristina Boja je na mestu 32. dok je Ana Jovanović na 45. mestu.

Rezultati

Category: Informacije

About

Jedriličarski savez Srbije

Recent Posts

Contact info