Skip to main content

Golubac

 

Jedriličarski centar Jedriličarskog saveza Srbije Golubac, već tri decenije je centar sportova na vodi u Srbiji kao i Istočnoj Evropi. Nalazi se na najširem delu dunava na ulazu u golubačku klisuru. 

Grad Golubac u kome se nalazi centar je mali grad na levoj obali Dunava (1042 km) na ulazu u golubačku klisuru koji je putem udaljen od Požarevca 50 km i od Beogrda 130 km. Reč je o ekološki zdravoj sredini s velikim mogućnostima za aktivan odmor, i dobrim prirodnim uslovima za sportove na vodi. 

U centru se organizovano sprovode trenažni procesi u svim olimpijskim klasama jedrilica pod stručnim nadzorom jedriličarskih trenera. Centar je u mogućnosti da bude domaćin velikih međunarodnih jedriličarskih regata jer raspolaže odličnom infrstrukturom, a regatno polje zadovoljava međunarodne standarde. Svake godine se organizuje prvensto Srbije u jedrenju za olimpijske klase i mini krstaše na kojima učestvuje preko 100 jedrilica. 

U okviru centra se nalazi i teren za odbojku na pesku, kao i kamp za više desetina šatora sa modernim sanitarnim čvorom za potrebe jedriličarske regate.
Za spuštanje jedrilica i pratećih čamaca u vodu koriste se 4 rampe i dizalica. U okviru centra nalazi se i bezbedno privezište za čamce i manje krstaše.
 

About

Jedriličarski savez Srbije

Recent Posts

Contact info