Skip to main content
ENP Youth Worlds - YW2021 

ENP Youth Worlds - YW2021 

YW2021 
Oman je domaćin ovogodišnjeg, 50tog  po redu svetskog omladinskog prvenstva u jedrenju koje će se održati od 11.- 18.decembra 2021.godine u  Al Mussanah Sports City

Zahvaljujući WS, međunarodnoj jedriličarskoj federaciji, programu Emerging Nations, Srbiju će predstavljati takmičari u klasi Laser/ILCA 6, Kristina Boja i Stefan Yuill. U muškoj konkurenciji biće 60 takmičara iz različitih nacija, a u ženskoj 58 nacija. 
World Sailing je ponosan što je omogućio svim ENP takmičarima trening pre samog takmičenja gde će imati priliku da vežbaju, takmiče se i provedu vreme na vodi pre početka svetskog prvenstva na tom regatnom polju.

The Youth Emerging Nations Performance Clinic održaće se pred samo takmičenje sa takmičarima koji su izabrani kroz njihovo učešće u virtual programu. Planiran kurs trenera pred ovo takmičenje imaće za cilj da trenerima iz virtual programa omogući dalje razvijanje svojih veština. Kliniku će voditi  - Rob Holden (RSA) - Tania Elias Calles (MEX)

Emerging Nations Program
Decembra 2020 pokrenut je  SAP Virtual Training Group, tako što je svaka Emerging Nations mogla da prijavi 3 muška i 3 ženska youth ILCA6 jedriličara i po jednog trenera muškog i ženskog roda. Tokom ovog prvenstva World Sailing će po prvi put imati mentor program za trenere tokom takmičenja, provodiće vreme sa iskusnim trenerima na vodi, biti uključeni u kompletnu aktivnost od jutarnjih sastanaka, timskih brifinga, praćenje trka do debrifinga.
Ovo je jedinstven program koji WS nikada do sada nije održao, veruje da će trenerima dati mogućnost ne samo da uče i razvijaju svoje veštine, već i da im da praksu tokom samog takmičenja..
Maja Knezevic je pozvana da uzme učešće u prvom mentor programu za trenere tokom takmičanja.
Takmičenje u 2020 nije održano, otkazano je usled pandemije Covid-19, tako da se 2021 vraća u Al Mussanah, Oman.
 

Category: Informacije

About

Jedriličarski savez Srbije

Recent Posts

Contact info